Skip to main content

Geef uw tuin lekker makkelijk water

Een blokhut kopen: zo doe je dat snel en gemakkelijk online

Wil jij een blokhut kopen voor in jouw tuin? Dan is het geen slecht idee om dit online te doen. Een blokhut in je tuin is bijzonder handig als je een opslagplaats nodig hebt voor je fietsen, gereedschap, apparaten of scooter, maar het kan ook als tuinhuis fungeren, als kantoor of als werkplaats. Ga je online je blokhut kopen, dan zal je zien dat er een uitgebreide keuze is een hier moet jij dan de beste blokhut uit kiezen. De volgende informatie helpt je om uit dit grote aanbod tot de beste aankoop te komen.

Een blokhut kopen met de juiste afmetingen

De eerste vraag die je jezelf stelt is hoe groot je blokhut moet zijn. Als je er ook een scooter in kwijt wilt, dan moet hij groter zijn dan wanneer je alleen fietsen wilt kunnen stallen, bijvoorbeeld, en als je hem als kantoor wilt gebruiken, dan heb je meer ruimte nodig dan wanneer je er je gereedschap in wilt onderbrengen. De afmetingen die je kiest hebben ook direct invloed op de prijs en op de hoeveelheid ruimte er in je tuin wordt ingenomen. Denk hier dus goed over na, voordat je een blokhut gaat kopen.

Welk materiaal kies je, hout of kunststof?

Veel mensen besluiten een blokhut te kopen van hout, maar er is ook een sterke toename in kunststof blokhutten. Kunststof heeft een aantal voordelen ten opzichte van hout. Zo heeft het geen onderhoud nodig en hoef je het nooit te schilderen. Het gaat erg lang mee, ongeacht de weersomstandigheden. Kunststof leeft niet, zoals hout, en zet dus niet uit en krimpt niet als het weer verandert.

Geïmpregneerd hout heeft al aanzienlijk minder onderhoud nodig dan standaard hout, maar je hebt er wel meer werk aan dan als je voor kunststof kiest. En kunststof is te krijgen in een houtlook uitvoering. Tegelijkertijd zou je kunnen argumenteren dat het de warme uitstraling van hout mist. De keuze van het materiaal is persoonlijk.

Het beste ontwerp

Nadat je een keuze hebt gemaakt over de afmetingen die je nodig hebt en het materiaal, moet je besluiten over hoe je je blokhut wilt laten ontwerpen. En dan zijn er een groot aantal opties. Je kunt een prefab blokhut kopen of een blokhut op maat laten maken. Je hebt de keuze uit platte-, zadel-, wolfskap- en lessenaarsdakken. Er zijn vierkante blokhutten en 5-hoekige blokhutten, er zijn traditionele-, klassieke- en moderne blokhutten, je hebt de keuze uit verschillende extra opties, zoals deuren, ramen en waterafvoer. Met al deze opties kun je een blokhut kopen die past bij je smaak en bij de stijl van je woning.

Je blokhut kopen online

Nadat je al deze beslissingen genomen hebt kun je je blokhut gaan kopen. En dan gebruik je de handige filters die de webwinkel je aanbiedt om alleen het relevante assortiment te zien. Je vergelijkt het aanbod en maakt een keuze. Veel webwinkels hebben ook een montageservice, mocht je daar gebruik van willen maken. En het grote voordeel van online bestellen is dat je kwaliteit ontvangt voor een aanzienlijk lagere prijs.