Skip to main content

Geef uw tuin lekker makkelijk water

Koop jouw notenbomen bij De Nootsaeck!

Tags:

Voor behoorlijk wat mensen geldt dat ze op zoek zijn naar een mooie, imposante boom om in hun tuin neer te zetten. Dit geldt niet in het minst voor mensen die over een ruime tuin beschikken en daar graag wat extra geborgenheid in willen creëren. Notenbomen zijn sinds jaar en dag één van de populairste soorten bomen om in een private tuin te plaatsen. Dit niet alleen omwille van hun imposante uitstraling, maar ook omdat ze nog verschillende extra voordelen met zich meebrengen. Ben jij er na het lezen van dit artikel ook van overtuigd dat een notenboom in jouw tuin niet mag ontbreken? In dat geval is deze kopen bij De Nootsaeck ongetwijfeld een zeer interessante keuze!

            Hou insecten weg uit je tuin met een notenboom!

In eerste instantie zal je bij het plaatsen van een notenboom in je tuin kunnen vaststellen dat deze ervoor zorgt dat zowel muggen als vliegen op afstand kunnen worden gehouden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de bladeren waar de notenboom over beschikt een opvallende geur verspreiden. Insecten blijken alles behalve dol te zijn op deze geur. Deze geur wordt veroorzaakt door de bittere olie welke door de bladeren wordt afgescheiden. In vroegere tijden was het zelfs de normaalste zaak van de wereld om het vee met het afkooksel van de bladeren in te smeren. Op die manier werd ze beschermd tegen allerhande ongedierte. Heb je dus in jouw tuin vaak last van vliegen en muggen? Dan kan een notenboom plaatsen daar absoluut tegen helpen!

            Hoe moet je een notenboom onderhouden?

Voordat je een notenboom koopt bij De Nootsaeck spreekt het voor zich dat je moet weten hoe je een dergelijke boom moet onderhouden. Voor een notenboom geldt onder meer dat ze enorm houdt van kalk. Wanneer je een gezonde boom hebt staan kan het dan ook interessant zijn om deze om de twee jaar zogenaamde zeewierkalk te geven. Voor een volwassen notenboom geldt dat ze eenvoudig een hoogte kan bereiken van 20 meter. Heb je dus met andere woorden een eerder kleine tuin? Wees er dan zeker van dat je bent voorbereid op een dergelijke gigant. In dit geval kan je echter veel beter kiezen voor een traaggroeiend exemplaar zoals de zogenaamde Broadview. Van deze soort is bekend dat ze noten heeft na een periode van drie jaar. Eventueel zou je voor in een kleine tuin ook de Buccaneer kunnen overwegen. Wil je graag meer advies van een echte expert? Ook in dat geval helpt men je bij De Nootsaeck uiteraard graag verder.

            Dien je een notenboom te snoeien of niet?

Op het ogenblik dat een notenboom over voldoende ruimte beschikt in de tuin dient deze eigenlijk niet gesnoeid te worden. Is er sprake van plaatsgebrek? Dan is dat uiteraard wel noodzakelijk. Bij voorkeur gebeurt het snoeien dan aan het einde van de zomer, net na de vruchtenpluk, maar voordat de bladeren beginnen te vallen. Alleen op deze manier is er namelijk sprake van een optimale wondheling. Wordt er toch voor gekozen om de boom te snoeien in het voorjaar of tijdens de winter? In dat geval zal er gecontroleerd moeten worden over de boom bloed of niet. Wil je hier graag meer informatie over? Ook in dat geval helpen de experts van De Nootsaeck je uiteraard graag verder!