Skip to main content

Geef uw tuin lekker makkelijk water

Waar rekening mee houden bij kweektafels bekijken?

Tags:

Er zijn op de markt ongelofelijk veel verschillende soorten kweektafels terug te vinden. Het omvangrijke aanbod met kweektafels waar je een keuze uit kan maken zorgt ervoor dat je vaak wel wat hulp bij het kiezen kan gebruiken. Op het ogenblik dat je over wenst te gaan tot het kopen van een bepaalde kweektafel zal je rekening willen houden met de verschillende onderdelen waar de kweektafel in kwestie uit bestaat. Bovendien spreekt het voor zich dat je eveneens stil zal willen blijven staan bij de kwaliteit van het hout waar gebruik van is gemaakt. Ben jij ook benieuwd bij welke eigenschappen van kweektafels je allemaal stil moet blijven staan? Je achterhaalt het allemaal door middel van de informatie hier op deze pagina.

Controleer grondig de duurzaamheid van je kweektafel

Een eerste punt waar je bij het vergelijken van de kweektafels op de markt rekening mee dient te houden heeft betrekking tot de duurzaamheid waar de kweektafel van je keuze over beschikt. Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen heeft bijvoorbeeld betrekking tot het feit of deze is vervaardigd uit voldoende kwalitatief en duurzaam hout. Voor menig aantal kweektafels geldt bijvoorbeeld dat ze zijn gemaakt van hout welke haar oorsprong vindt in beheerde bossen. Dat is voor mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen uiteraard bijzonder interessant. Dit is echter niet alles. Daarnaast moet er ook steeds speciale aandacht worden besteed aan de poten waar een kweektafel over beschikt. Door deze af te werken met een laagje kunststof spreekt het voor zich dat ze niet snel sporen van slijtage zullen vertonen. Zo kan je pas echt bijzonder lang van de kweektafel in kwestie blijven genieten.

De extra praktische eigenschappen van je kweektafel

Ook op praktisch vlak kan er worden vastgesteld dat de ene kweektafel de andere niet is. Verschillende kweektafels beschikken onderaan dan ook over een praktische plank waar je mogelijks nog andere plantjes op kwijt kan. Je zou er eventueel uiteraard ook voor kunnen kiezen om hier bepaalde spulletjes op te leggen die je nodig hebt voor het oogsten van je groenten en kruiden. In ieder geval kan het altijd het overwegen waard zijn om gebruik te maken van kweektafels die beschikken over een extra boord aan de onderkant.

Welke voordelen brengt het gebruik van kweektafels met zich mee?

Je zal in de praktijk steeds kunnen vaststellen dat er menig aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van kweektafels. Welke voordelen dit precies zijn wordt meteen duidelijk gemaakt middels het hieronder terug te vinden overzicht.

  1. Je kan in principe reeds vroeg in het voorjaar beginnen met je tuintje;
  2. De plantjes zijn steeds beschermd tegen slecht weer;
  3. Ongedierte krijgt niet zo snel greep op de inhoud van de kweektafel;
  4. Een kweektafel (met broeikas) kan eenvoudig ineen worden gezet;

Bovendien is het zo dat er in nagenoeg elke kweektafel aan de bovenkant wel een klep is terug te vinden. Deze klep zorgt ervoor dat het vrij eenvoudig is om planten in de bak te plaatsen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het gebruik van kweektafels zorgt ervoor dat je in de praktijk altijd kan rekenen op een niet onaanzienlijk aantal voordelen.